Gyere Te is síelni
Hochkar

A Göstlingnél emelkedő Hochkar Alsó-Ausztria legmagasabban kiépített és leghóbiztosabb sícentruma, ahol egészen május elejéig tart a szezon. A pályákon 6 ülőlift, 2 húzó felvonó és 1 gyakorlólift található. A pályák egy része hóágyúzott, de erre nincs nagy szükség, mivel a környék mikroklímája rendkívül kedvező, nem ritka a két méter feletti hómagasság. A régió híres szülötte a szlalom Világkupa-győztes Thomas Sykora. 

2006-os újdonság, hogy itt létesült Kelet-Ausztria első snowparkja, amelyet a freestyle híveinek figyelmébe ajánlunk. Létrehozásában segédkezett a Sport Senorer cég, kialakítása pedig Bernd Mandlberger, Ausztria egyik legjobb snowpark-tervezőjének nevéhez fűződik. A 2007/08-as szezonra a parkot további elemekkel bővítették.

A környéken számtalan Aprés Ski lehetőség várja az ide utazókat, többek között egy huszonhat kilométeres sífutópálya, ötven kilométer hosszú takarított téli kirándulóút, jéghoki, uszoda, szauna, gőzfürdő, szolárium, tekepálya, lövészet, teniszpálya, bárok, éttermek, szórakozóhelyek és még hosszasan lehetne sorolni. Kiemelt rendezvények a krampuszfutás és a szilveszteri fáklyásmenet. 

A szállásajánlatok széles palettáján az olcsó magánlakásoktól a falusi turizmusig, fogadókig és hotelekig minden megtalálható (Göstling és Lassing településeken, továbbá pályaszállások a Hochkaron). Göstlingből mindennap síbuszok szállítják a vendégeket a sípályákhoz. Különösen kedvezményes időszakok a szezon eleji (november vége, december eleje) és szezon végi (április közepétől a szezon végéig), ilyenkor a liftárakból olykor 40 %-ot is elengednek. Megközelítése az A1-es autópályán, majd az ybbsi kijáratnál a 25-ös főútvonalon tovább (vagy a 21, 71 és 25-ös főútvonalakon). A távolság Bécstől csak 150 km.

 
http://sielek.hu, Powered by Banjoe!; template provided by Banjoe